Lihashuoltovasaran käyttö


Lihashuoltovasara on noussut hetkessä urheilijoiden suosikiksi. Ei ole sattumaa, että vasarat ovat olleet kevään 2020 ehdoton hittituote. Mutta mitkä ovat sen hyödyt käytännössä, ja kuinka sitä käytetään?

Miksi käyttää lihashuoltovasaraa?

Lihashuoltovasaran kevyt tärinä lähettää suoria, väriseviä pulsseja lihaksiin. Tämä lisää veren virtausta, jolloin jumit lihaksista vähenevät. Jumien väheneminen taas lievittää kipuja, ja nopeuttaa palautumista. 

Lihashuoltovasaraa voidaan käyttää myös ennen harjoitusta. Lihashuoltovasaran käyttö ennen treeniä on hyvä tapa herätellä lihaskudokset treeniä varten. Parasta on, että voit helposti kohdentaa hieronnan niihin lihaksiin, mitkä koet tarvitsevan hierontaa. Tämä voi esim. hierontarullan kanssa olla välillä haastavaa. 

Vaikka lihashuoltovasara yhdistetäänkin huippu-urheilijoihin, voidaan sitä käyttää myös normaalissa arjessa osana hyvinvointia. Lihashuoltovasara on erinomainen keino purkaa työpäivän aikana syntyneitä lihasjumeja esimerkiksi hartioista. 

Ohjeita lihashuoltovasaran käyttöön

Lihashuoltovasaran käyttö kannattaa aloittaa varovasti, sillä lihaksilla menee vähän aikaa tottua väriseviin pulsseihin. 

Valitse itsellesi sopiva hierontapää vasaraan, ja käynnistä se. Aloita valitsemasi lihasryhmän hieronta ensin pienimmällä teholla, ja siirry tunteen mukaan aina korkeammalle teholle. Vältä turhaa voimankäyttöä ja painamista, jottei lihaskudos vaurioitu. Lihashuoltovasaralla sinun ei tarvitse muuta kuin liikutella vasaraa edestakaisin lihaksen päällä. Älä jää yhden tietyn paikan päälle liian kauaksi aikaa, vaan liikuttele vasaraa edestakaisin. 

Muista, että hieronnan pitää tuntua mukavalta! Jos tunnet epämukavuutta lihaksessa, lopeta hieronta siltä kerralta. 

 "Laadukas, monikäyttöinen ja tehokas tuote. Tehoa löytyy isompienkin lihasten hieromiseen ja monipuoliset hierontapäät mahdollistavat koko kehon huoltoa. Osoittautui aivan loistavaksi hankinnaksi, joka toi aivan uuden ulottuvuuden päivittäiseen kehonhuoltoon"  -Santtu Luhtavaara, Pesäpallo

Fitnestiltä löytyy lyömätön valikoima huippu-urheilijoiden testaamia lihashuoltovasaroita sopuhintaan. Löydät lihashuoltovasaramme täältä: 

https://www.fitnest.fi/collections/lihashuoltovasarat